Sobre la dolce vita.

[URL] 05 de Abril del 2016 foto La dolce vita

En aquest primer post m'agradaria comentar el relat La dolce vita, perquè per a mi és un relat especial. A veure, tots són especials, alguns perquè els tinc estima i altres perquè acabe un poc farta si em costen molt de treure dels dits, però La dolce vita és diferent; està dedicat als meus pares pel seu 50 aniversari de noces. Quasi res!

Quan era adolescent, feia broma amb la idea que es divorciaven i tenia doble de tot; són coses que dius, però que no penses. Des què estic en una relació, sóc conscient de com costa cuidar-la i fer-la funcionar, així què m'ompli saber que els meus pares fa més de 50 anys van decidir compartir la seua vida i que segueixen l'un al costat de l'altre.

Les relacions no són fàcils, la rutina, els problemes diaris, la convivència, els fills... però els meus pares han sabut fer front a tot i seguir endavant. Res és de color rosa, ni tampoc negre. Tots tenim bons i mals moments, però hi ha algú al teu costat ajudant-te, tot és un poc més senzill.

Com va sortir la idea de comparar un pastís amb una relació? Gràcies a Pepa (que per cert té una pastisseria, La Sucrera). Estàvem xerrant sobre un projecte que estem intentant dur a terme i em va comentar que potser estaria bé fer una espècie de metàfora; jo no volia fer res molt cursi, així que la idea em va encantar. Comparar-ho amb un pastís, em va semblar el més natural, ja que la família de la meua mare tenien un forn-pastisseria i a mi m'agrada molt la rebosteria.

Ara bé, una cosa és la idea, però després s'ha de plasmar al paper, que quede bé i que s'entenga; això costa més i he de dir que fins l'últim moment vaig estar canviant coses. Després el vaig donar a llegir i, torna a reescriure. No sé on vaig llegir que un escriptor deia 'en lloc d'escriptors ens hauríem de dir reescriptors' perquè un text es reescriu moltes vegades i, des de la primera versió fins a la definitiva, el text pot arribar a canviar totalment.

Bé, vos deixe un parell de fotos: una és la que vaig utilitzar per al relat i l'altra l'original. Espere que els meus pares no es molesten, estan molt guapos i joves :)

Si voleu tornar a llegir La dolce vita, podeu fer-ho seguint l'enllaç http://unahabitaciopropia.com/la-dolce-vita-id00007.html

Ens llegim prompte.
Bona setmana!


T'ha agradat? Comparteix-ho a les xarxes socials!foto La dolce vita
t f g+
Contacte · Avís legal · RSS