La practicitat dels elements.
15 de Novembre del 2016Sempre he pensat que hi ha assignatures que si t'explicaren la seua aplicació al món real, serien molt més fàcils d'estudiar i d'aprendre. Un exemple d'aquestes coses que s'han d'estudiar sense saber el seu ús, són els elements de la taula periòdica; doncs bé, el físic Keith Enevoldsen, ha intentat solucionar-ho creant aquesta taula periòdica on s'indica l'ús de cada element i una petita explicació.
Crec que hi ha matèries molt interessants i d'utilitat que sempre han estat relegades a la més pura teoria, menyspreant als joves estudiant i el seu interès a experimentar coses.
La gent que crea els programes educatius (normalment polítics) oblida que la lletra amb sang no entra, que incentivar els estudiants a descobrir coses mitjançant la manipulació i l'exploració (sempre que no siga perillós), sol donar més bons resultats.
Jo que quan la cunyada, matemàtica i molt bona docent, m'explicava la utilitat de certes fórmules matemàtiques em resultaven més fàcils d'aprendre. Açò no només passa amb les ciències; que li pregunten a la germana (arqueòloga sense fuet ni barret), que em contava la història de 3r de BUP (ai, que vella sóc!) intentant llevar la palla i fent-la més divertida.
L'educació al nostre país sempre ha tingut un problema, bé dos: els polítics que la gestionen i la falta de recursos; no es pot canviar de sistema educatiu cada vegada que canvia el govern i tampoc es pot fer una reforma sense posar els medis necessaris.
Ai! Que m' i no Només volia compartir aquesta pàgina que m'ha paregut molt interessant i crec que potser d'utilitat; podeu descarregar-la o comprar-la en format pòster, això sí només està en .
Ací vos deixe l'enllaç on podeu descarregar aquesta taula periòdica interactiva.
http://elements.wlonk.com/ElementsTable.htm
Bona química i feliç setmana!
Gràcies Mari i Francis, per la vostra paciència infinita :)
T'ha agradat? Comparteix-ho a les xarxes socials!