L'ansietat de la bellesa.

[URL] 08 de Febrer del 2017 foto M.C Escher

D'ençà que tinc memòria que sé que tinc un problema; no sé si és una fòbia i si ho és no sé quin nom té, però no puc suportar els quadres amb camins que no saps on van.

Per exemple, els meus pares tenien el típic quadre d'un paisatge amb un cérvol, una muntanya i un camí; el problema era que aquell camí era finit (segurament perquè la qualitat de l'artista no era massa bona) i jo no podia deixar de pensar on aniria aquell pobre cérvol (ja ho sé, estic fatal); doncs una cosa semblant em passa amb algunes obres de M.C Escher.

No sabeu qui és? Potser no sabíeu el seu nom, però estic segura que coneixeu la seua obra. Sempre m'ha fascinat la perfecció arquitectònica de les seues obres i la bellesa de la 'simplicitat' dels seus dissenys gràfics, però al mateix temps m'ha produït frustració i ansietat; és a dir que no puc deixar d'observar-les, però no puc gaudir-les plenament.

Per què vos parle d'açò? Senzillament perquè no trobava res interessant que publicar i navegant per la xarxa he trobat un article que parlava de les tessel·lacions (com cobrir una superfície completament) i d'aquí he passat a Escher.

Maurits Cornelis Escher (1898-1972) és un dels artistes gràfics més importants del segle vint i les seues obres són coneguda arreu del món. Les seues obres pareixen sortir del paper, com si fossin en 3D, i ens obliguen a observar detingudament l'obra que tenim al davant, perquè encara que semblen senzilles tenen molts matisos per descobrir. Sorprèn descobrir que no només feia litografies sinó també gravats amb fusta, amb linòleum... Vos deixe l'enllaç http://www.mcescher.com perquè gaudiu de la seua obra.

I, abans d'acomiadar-me, voldria recomanar-vos aquesta aplicació que he trobat, relacionada amb les tessel·lacions (que per cert tenen una branca de les matemàtiques dedicada al seu estudi); és molt curiosa i apta tant per a xiquets com per adults :) http://www.sfu.ca/content/dam/sfu/geometry4yl/sketchpadfiles/Tesselations/index.html

Feliç setmana :)

Fotos: http://www.mcescher.com


T'ha agradat? Comparteix-ho a les xarxes socials



foto M.C Escher_Hell foto M.C Escher_lizards foto M.C Escher_ relativity
t f g+
Contacte · Avís legal · RSS