La criatura de Frankenstein.

[URL] 11 de Octubre del 2016 foto Frankenstein

Avui anava a escriure sobre Edgar Allan Poe, però no sé per què m'ha vingut al cap Frankenstein i he decidit canviar el tema del post.

Quan fa uns quants anys el meu germà i la meua cunyada em van regalar el llibre « Frankenstein o el modern prometeu», sabia més o menys de què tractava, bàsicament per la pel·lícula de Mel Brooks «El jove Frankenstein», però quan vaig començar a llegir em vaig adonar que no sabia pràcticament res, ni tan sols qui era Frankenstein.

El llibre em va sorprendre gratament i és un dels meus llibres preferit; la història és molt completa; tracta sobre la naturalesa humana, sobre ser diferent, sobre la societat de l'època (no tan diferent de l'actual) i sobre les conseqüències morals i ètiques dels avantatges científics i mèdics.

Recorde sentir-me trista per la criatura i també indignada i frustrada; l'aparença física que tenim no depén de nosaltres, es a dir que nàixer guapo o pèl-roig no és una cosa que puguem escollir, però afectarà la nostra vida per a sempre. La criatura de Frankenstein no tria ser una barreja de trossos de cadàvers, però això determina com es vist per la societat i condiciona tota la seva existència. Rousseau deia que tots els homes (persones) neixen bons i que la societat els canvia, i en aquesta novel·la aquesta màxima queda molt patent.

Hi ha molta gent que creu que aquesta novel·la tracta d'un monstre que va assassinant persones i ja està, però en realitat té un rerefons social molt important i crec no eres la mateixa persona quan acabes de llegir-lo.

Mary W. Shelley era filla d'un pensador reformista radical, William Godwin, i de Mary Wollstonecraft, una de les primeres dones que es va atrevir a demanar igualtat de drets per a les dones (molt abans de les sufragistes). Als 19 anys es va casar amb Percy Bysshe Shelley, gran poeta romàntic i una nit de tempesta, junt amb un grup d'escriptors (Byron, entre d'altres), van apostar a veure qui podia escriure la història més terrorífica i així va nàixer Frankenstein.

A mi em va agradar molt aquesta història, em va sorprendre positivament i volia animar-vos a què la descobriu, si és que no ho heu fet ja, i que gaudiu de la meravellosa història del Doctor Frankenstein i la seua criatura.


Bona lectura :)

P.D: Gràcies Vicent i Francis,
per descobrir-me aquesta gran novel·la :)


T'ha agradat? Comparteix-ho a les xarxes socials!



foto una habitació pròpia foto una habitació pròpia
t f g+
Contacte · Avís legal · RSS