Irlanda.

[URL] 27 de Desembre del 2016 foto una habitació pròpia

En l'últim post, se'm van quedar moltes coses d'Irlanda per contar així que he pensat a escriure una segona part.

Una cosa que sorprèn molt és que quan compres una postal d'Irlanda, la típica que envies a familiars i amics, t'adones que a totes llueix el sol i aleshores et preguntes quan han fet estes fotos, perquè els dies de sol caben en una mà i sobren dits. El dia que ix el sol, tots els monuments i llocs emblemàtics deuen estar atapeïts de fotògrafs! Per a què us féu una idea de quants dies plou, una vegada vam anar a Connemara i allà l'herba estava tota groga, de tanta aigua que havia caigut; aquell any que vam estar nosaltres, va estar uns 65 dies plovent, cada dia; fins i tot els irlandesos, estaven cansats de tanta aigua.

I parlant del sol, he de fer referència a l'eixida i posta d'aquest; en hivern, eix cap a les 8 h i cap a les 16.30 ja s'està amagant i en estiu, cap a les 5 h el sol ja està fora i quasi a les 22 h es pon. També hi ha molts dies de boira, en els quals no veus més enllà del teu nas i plouen bavoses; bé, en realitat no sé si cauen del cel o apareixen, però quan es fa fosc, en qüestió de segons, no pots caminar sense trepitjar-n'he alguna (si més no on vivíem nosaltres); he de reconèixer que fan un poc de fàstic.

Un altre animal molt comú allí és el corb; ací tenim coloms i allí tenen corbs; ací dónes de menjar als coloms i allí als corbs. Aquests animals, que tendim a relacionar amb la mort, estan per tot arreu i són una mica babaus.
També voldria explicar-vos un poc més la relació tan especial que tenen els irlandesos amb la creïlla. La història conta que un vaixell que venia de Sud-amèrica carregat de creïlles, va naufragar davant la costa irlandesa. En aquell moment a Irlanda es patia molta gana i aquest tubèrcul els va anar de meravella; de fet, ells mateixos diuen que les creïlles van salvar a molta gent de la mort; és per això que hui en dia la creïlla és l'acompanyament per excel·lència de qualsevol plat, ja sigui en forma de puré, fregides, bullides, al forn, gratinades, guisades, a la brasa... Ah! Si alguna vegada viatgeu a Irlanda, proveu la vedella.

Tothom ha sentit parlar del futbol, però i del futbol gaèlic? Segurament no; és una espècie de futbol, però en el qual la pilota es pot agafar també amb les mans. Mai he arribat a entendre'l massa bé. Allí el futbol també agrada molt, però l'esport el rugbi també té una gran importància.

L'horari per a conciliar vida familiar/social i laboral és molt millor que ací. Allí l'horari comercial sol ser de 8 a 16.30. Les botigues/supermercats tanquen de 17.30 a 18 h cada dia, excepte un dia a la setmana que tanquen a les 20 h. Els locals que tenen un horari més ampli són els pubs i els restaurants, però així i tot, sopar més tard de les 21 h és pràcticament impossible (ho dic per experiència). I com ho fan? La gent no es queixa? NO! La gent sap que els treballadors/res de les botigues/supermercats i altres serveis públics, també són persones i que com a tals també volen gaudir dels seus fills, amics, parelles... Encara que sempre hi ha excepcions, com per exemple un supermercat que presumia d'obrir 365 dies a l'any, 24 h al dia (ho posava en un cartell molt gran a la façana), però nosaltres vam anar el dia de pasqua i, sorpresa!, el cartell havia desaparegut i estava tancat :D

Encara m'han quedat algunes coses, però crec que ja està bé per a hui. Vos deixe algunes fotos més.
Bona setmana i feliç any nou a totes i tots :)

T'ha agradat? Comparteix-ho a les xarxes socials!



foto una habitació pròpia foto una habitació pròpia foto una habitació pròpia
t f g+
Contacte · Avís legal · RSS