Dia del llibre.

[URL] 22 de Abril del 2016 foto Jarmoluk

Demà dia 23 d'abril se celebra el dia del llibre i sense saber molt bé com, m'he posat a buscar com va començar a celebrar-se aquest dia.

La idea de la celebració del dia del llibre va ser proposada per Vicente Clavel (escriptor, periodista, traductor i editor valencià) a la càmera oficial del llibre de Barcelona i aprovada en 1925. Un any després, el 6 de febrer de 1926 el rei Alfonso XIII d'Espanya, firmà el 'Real Decreto del Día del libro'; en aquest decret s'incloïa la instauració i ampliació de biblioteques a tot el país i el foment de la lectura entre tota la població.
Durant els primers anys, el dia del llibre se celebrava el 7 d'octubre, dia del naixement de Cervantes, però a partir de 1930 comença a celebrar-se el dia 23 d'abril fent-la coincidir amb la mort del celebre escriptor de El Quijote.

La festa es va fer molt popular, sobretot a les ciutats amb universitats; des de Barcelona es va anar escampant a la resta de Catalunya i temps després, com que coincidia amb la Diada de Sant Jordí, va acabar canviant el nom i regalar un llibre i una rosa es va convertir en tot un simbol.

L'any 1995 la UNESCO va promoure el dia 23 d'abril com a 'Dia Internacional del Llibre i del Dret d'Autor', ja que coincidia amb la mort de Cervantes, Shakespeare i Garcilaso de la Vega.

Personalment no sóc de celebrar els dies de res, crec que les coses importants s'ha de dur a terme tots els dies; encara que reconec que m'agrada anar a la fira del llibre i comprar-me algun llibre, però és que qualsevol excusa és bona per a gaudir d'un bon llibre. A més a més, amb els llibres em passa que quan comence vull saber que passa i quan acaba voldria que quedaren 100 pàgines més per assaborir...

Bé, espere que gaudiu de la lectura avui, demà i passat.

T'ha agradat? Comparteix-ho a les xarxes socials!


t f g+
Contacte · Avís legal · RSS