Delícies.

[URL] 11 de Maig del 2016 foto La creació del món

Ja fa uns dies que volia buscar una pàgina on pots fer una visita virtual a la Capella Sixtina, perquè encara que la vaig visitar in situ fa uns anys, tenia curiositat per tornar-la a veure i, com em passa quasi sempre, buscant una cosa he trobat una altra igual d'interessant.

Així ha sigut com he trobat aquest gràfic interactiu en el qual es pot visitar el jardí de les delícies de Jheronimus Bosch, ací conegut com El Bosco. En aquest enllaç (https://tuinderlusten-jheronimusbosch.ntr.nl/en) pots fer zoom i observar el quadre amb detall i també hi ha una veu en off (sols en anglés i neerlandés) que va explicant el context històric del pintor i esta obra.

Jo recordava l'explicació del quadre (plafó esquerre: Adam i Eva al paradís; la taula central: la bogeria, la luxúria... l'ésser humà caigut en desgràcia i el plafó de la dreta representaria l'infern, on l'ésser humà és castigat pels seus pecats), però en aquest gràfic he pogut descobrir detalls meravellosos, coses que no coneixia i que m'han fascinat.

Vos animeu a descobrir un poc més aquesta obra d'art? Vos agrada J. Bosch o cregueu que els seus colors són un poc massa?

Ací vos deixe els enllaços on podeu veure la Capella Sixtina (http://bit.ly/1iWlPMS) i fer una visita virtual al Louvre (http://bit.ly/1scDDKo)

Feliç dimecres :)


Fotos: Wikipedia
T'ha agradat? Comparteix-ho a les xarxes socials!



foto Paradís foto Jardí de les delícies foto Infern
t f g+
Contacte · Avís legal · RSS