Baobabs.

[URL] 07 de Juliol del 2016 foto Llibres El Petit Príncep

Des de petita, sempre m'ha agradat molt escarbar; escarbar buscant tresors en els armaris de la meua àvia, en el baül de roba rara i disfresses que hi ha a la cambra... i un dia vaig trobar dos exemplars de "El petit príncep" un en francés i l'altre en espanyol. Vaig començar a llegir "El principito" i em va encantar i preocupar, perquè no vaig saber que allò no era un barret sinó una boa menjant-se un elefant.

A mesura que han anat passant els anys, la meva obsessió per El Petit Príncep no ha desaparegut, més aviat al contrari. Fa 8 anys, el meu xic i jo vam començar una tradició: quan anem de viatge, comprem un exemplar d'aquest llibre. Ja en tenim uns quants!

M'agrada que l'autor seguisca considerant-se un nen gran, que ens faça replantejar les coses que considerem importants i com d'absurds són, moltes vegades, els nostres raonaments o actes tot amb un llenguatge senzill i a l'abast de tothom.

I si vos parle de 'Le Petit Prince' és perquè l'investigador Policarpo Sánchez ha trobat, en l'arxiu de Salamanca, el carnet de reporter de guerra d'Antoine de Saint-Exupéry. El document estava en una caixa equivocada, oblidat des de 1939; el document estava en perfecte estat i podem saber on vivia, la seua professió i que en eixe moment treballava escrivint cròniques per a Paris-Soir.

Durant la guerra civil, els corresponsals que arribaven d'altres països, havien d'acreditar-se davant de la 'Junta Delegada de Defensa' en Madrid i així sabem que Capa, Gellhorn, Hemingway o Taro s'hostejaven en l'hotel Florida i ara, gràcies al carnet, també sabem que Saint-Exupéry va passar alguns dies en aquell mateix hotel.

Tota la noticia m'ha resultat curiosa i interessant; m'he assabentat de molts detalls que desconeixia, perquè d'una cosa he passat a una altra i he acabat buscant informació sobre Hemingway, Capa...


Vos agrada El Petit Príncep? Sou tan fans com jo?

Vos deixe l'enllaç de la notícia original http://bit.ly/29bMzGp (molt recomanable) i algunes fotos (que també pertanyen a la notícia original).


T'ha agradat? Comparteix-ho a les xarxes socials!



foto Carnet foto Foto carnet
t f g+
Contacte · Avís legal · RSS