PROU!

[URL] 25 de Octubre del 2017 foto Comfreak

Encara que siga abans de dormir, normalment dedique uns minuts del dia a visitar alguna pàgina sobre cinema i series; des de fa unes setmanes el tema d'un conegut productor de l'indústria nord-americana, ha sigut denunciat per moltes dones del sector per violació i assetjament sexual.

He de dir que m'ha sorprès el gran nombre de dones que estan contant la seua història, no pel fet de contar-ho i denunciar-ho, sinó pel fet que ho facin ara i no en el moment dels fets (hi ha dones a les quals els va passar fa deu anys o més). També m'ha sorprès que hi havia moltes altres persones que eren conscients del que estava passant i no han fet res. Sé que aquests actes de violència contra les dones, desgraciadament, segueixen passant, però em deixa perplexa que ningú fes res; de fet, les poques dones que s'havien atrevit a fer-ho públic han sigut criticades i presses per boges.

Entenc que pot haver-hi algun cas que sigui mentida, però crec que les víctimes necessiten saber que seran escoltades, respectades i recolzades, perquè no existeixi aquesta por a denunciar i sobretot, que no pensen que ha sigut culpa seua, mai un acte així pot ser culpa de la víctima.

Sé que la violència masclista existeix a tots els sectors i que aquest escàndol ha estat tan mediatitzat perquè involucra a cares molt conegudes del cinema de Hollywood, però crec que hem d'aprofitar i conscienciar-nos i educar als nostres fills i filles perquè no consideren açò com una cosa normal; cal començar a educar des de menuts, eliminar els típics i tòpics comentaris que no fan més que trivialitzar un problema, que aquest any ja ha matat a 38 dones.

Hui en dia, la desigualtat de les dones segueix sent un tema a tractar i està en mans de totes i tots que açò canviï.

Si heu tingut la mala sort de patir violència de gènere o sabeu d'alguna dona que l'hagi patida, no vos calleu, no esteu soles, estem ací per a ajudar; no deixem que aquests monstres segueixen endavant, juntes i junts podem parar-los els peus. Sé que només són paraules i que no sé com vos sentiu, però crec que està en les nostres mans que no torne a passar.

Si sou de xarxes socials, hi ha alguns hashtags que podeu emprar #comomujermehapasado #metoo #balancetonporc

Diguem prou, creem una societat millor.

T'ha agradat? Comparteix-ho a les xarxes socials!


t f g+
Contacte · Avís legal · RSS