Gran A'Tuin.

[URL] 13 de Setembre del 2016 foto una habitació pròpia

L'altre dia parlaven a la ràdio de llibres amb els quals riures i a mi automàticament em va venir al cap Terry Pratchett.

Fa anys el meu cosí em va deixar 'El segador' i em va dir que es tractava d'un llibre de fantasia amb molt d'humor. En aquesta novel·la els Auditors de la Realitat, preocupats perquè la Mort comença a desenvolupar personalitat pròpia i convençuts que això li impedeix ser eficient, decideixen enviar-la a viure com una persona normal. Evidentment, quan la gent deixa de morir, comencen els problemes.

No recorde haver-me rist mai tant com llegint aquest autor, però el que és més sorprenent és que també et fa reflexionar sobre temes importants, que ens afecten dia a dia.

La saga de ' Mundodisco' està composta per uns 40 llibres i està ambientada en un món en forma de disc pla que descansa sobre 4 elefants que al mateix temps van damunt de la closca de Gran A'Tuin, una tortuga gegant que viatja per l'univers. Fantàstic, no?

Reconec que no m'he llegit tots els llibres, però els que m'he llegit m'han encantat. Quasi tots els llibres es poden llegir de forma independent, encara que es poden agrupar formant arcs argumentals on apareixen els mateixos protagonistes.

La barreja de fantasia, edat mitjana i època victoriana junt amb el tractament de temes tan profunds com la mort, fan de la lectura d'aquestes novel·les un plaer inexplicable.

Vos recomane aquest autor anglès, un desconegut ací, però en molts aspectes comparable a Tolkien i rècord de vendes a Anglaterra (només superat per JKRowling), que va escriure moltes novel·les a banda d'aquesta saga. Així que si vos agrada la fantasia o teniu ganes de passar una bona estona, no ho dubteu i submergiu-vos al 'mundodisco'.

I vosaltres, sou de fantasia? Coneixíeu a Terry Pratchett?


T'ha agradat? Comparteix-ho a les xarxes socials!


t f g+
Contacte · Avís legal · RSS