Faraònic.

[URL] 16 de Març del 2017 foto Ramsés II

Fa uns dies van descobrir un gran colós de quarsita que podria representar al faraó Ramsés II. L'estàtua mesura 8 metres d'altura i juntament amb ella s'ha trobat una estàtua de Seti II.

El descobriment s'ha trobat prop de les ruïnes del temple de Ramsés II en l'antiga ciutat d'Heliòpolis, en la part oriental de l'actual ciutat de El Caire.

 Heliòpolis no vos sona de res? Normal, ja que aquesta ciutat va desaparèixer ja fa molts segles. El seu nom ve de helios i pol que significa sol i ciutat; destinada al culte del deu sol, Ra, va tenir un gran poder polític i religiós; de fet allí es va desenvolupar la teoria de la creació, segurament inspirada pel paisatge que s'observava després de les inundacions del Nil. Quan Alexandria va ser fundada, Heliòpolis va anar perdent importància i hui en dia no queda pràcticament res del seu gran temple a Amon-Ra (quasi totes les columnes i materials van ser utilitzades en la construcció d'altres ciutats).

Els que em coneixeu una mica sabeu que m'encanta tot allò relacionat amb l'antic Egipte, així que amb l'excusa d'aquesta notícia he trobat una pàgina molt interessant on es poden llegir els diaris de Howard Carter, arqueòleg que va descobrir la tomba de Tutankamon; en aquesta pàgina http://web.archive.org/web/20090131223616/http://www.ashmolean.museum/gri/4tut.html, a banda de llegir els diaris, podreu veure fotos de l'excavació i dels objectes trobats dins la tomba.

Tornant al gran colós, cal dir que es tracta d'una de les troballes més important dels últims anys, cosa que demostra que encara queda molt per descobrir d'aquesta antiga civilització. D'ací a uns dies les estàtues podran ser contemplades al pati del Museu de El Caire.

Ací vos deixe algunes fotos de Ramsés II, Seti II, la tomba de Tutankamon i un mapa d'on es trobava Heliòpolis.

Notícia original i fotos: https://mundo.sputniknews.com/foto/201703141067580120-cairo-ramses-ii-estatua/
Resta de fotos: Wikipedia

Bon cap de setmana :)


T'ha agradat? Comparteix-ho a les xarxes socials!



foto Ramsés II foto Seti II foto Penjoll Tutankamon foto Joia Tutankamon foto Carter i Tutankamon foto Heliòpolis
t f g+
Contacte · Avís legal · RSS