El vescomte migpartit.

[URL] 24 de Maig del 2016 foto Mysticsartdesign

Quan estudiava filologia havies d'escollir una segona llengua i la seua literatura i així va ser com vaig descobrir a Italo Calvino. Reconec que no coneixia pràcticament res de la literatura italiana, però la meua professora, Maria Ballarri, va fer que m'interessés i que conegués molt autors clàssics i d'altres més moderns, però igual de fascinants i importants.

Sens dubte, de tots els que vaig descobrir Italo Calvino gran escriptor italià, és el que més m'ha fascinat i, és per això que hui voldria recomanar-te un llibre d'aquest magnífic autor: Il visconte dimezzato (El vescomte migpartit).

En aquesta obra, Calvino ens conta la història del vescomte Terralba, a qui una canonada dels turcs parteix per la meitat i en lloc de morir, aquestes dues meitats continuen vivint per separat. Es tracta d'una meravellosa metàfora sobre l'ésser humà, com bé diu l'autor en la nota preliminar '...tots ens sentim, d'alguna manera, incomplets, tots desenvolupem una part de nosaltres i no l'altra.'

És una novel·la curta, que jo vaig devorar fascinada per la idea tan boja i a la vegada tan sincera i profunda. Humor negre, fantasia i una crítica ferotge als extrems, que no et deixarà indiferent. Il visconte dimezziado és el primer llibre d'una trilogia; els altres dos són Il barone rampante i Il cavaliere inesistente, que també em van encantar.

Si no l'has llegit, espere que t'animes a fer-ho i si ja ho has fet, explica'm que t'ha semblat. Jo, de moment, estic llegint Si una nit d'hivern un viatger i Les ciutats invisibles i tinc pendent Els amors difícils.

Bona lectura i feliç dimarts!


T'ha agradat? Comparteix-ho a les xarxes socials!

Nota: fragment extret de El vizconde demediado. Siruela.foto El vescomte migpartit.
t f g+
Contacte · Avís legal · RSS