Crear L'Atlàntida.

[URL] 09 de Juny del 2017 foto Kanenori

Ahir mentre llegia una notícia, em va passar una cosa curiosa: per una banda em sembla molt interessant el fet de poder observar els fons marins des de dins, conèixer millor el seu funcionament, però per un altre costat em preocupa el fet de voler colonitzar una altra zona del planeta.

Millor si m'explique, no? L'article, que podeu trobar a ací  https://www.cookingideas.es/ciudades-cousteau-20170608.html, parla de Fabien Cousteau, nét de Jacques Cousteau, i de com vol crear microurbes submarines per a poder estudiar millor els oceans i altres aspectes científics. No parla sense experiència, donat que l'any 2014 ell mateix va ser capaç de viure durant 21 dies en un laboratori submarí.

I jo pense, si sense viure dins d'ell, ja estem acabant amb espècies a causa de la pesca indiscriminada, carregant-nos les barreres de coralls (que tan importants són) i escalfant i contaminant l'aigua. Si ara decidim posar-nos a viure dins l'aigua, no serà pitjor? Després dels laboratoris d'observació i investigació, potser voldrem crear una cafeteria, o un supermercat i després una ciutat sencera.

La idea de Cousteau em sembla molt idíl·lica: estudiar els problemes del canvi climàtic, les fonts hidrotermals, l'experimentació amb la biosfera... però no hem d'oblidar que finalment sempre entren en consideració els interessos econòmics i, aquesta proposta tan meravellosa podria acabar convertint-se en especulació immobiliària, destinada a uns pocs privilegiats.

Potser estic sent un poc negativa, però siguem sincers, últimament poca cosa ens va ser positius (respecte a l'economia i als nostres governants).

I vosaltres que penseu? Els beneficis poden ser majors que les possibles conseqüències? Són possibles aquestes microurbes de les que parla Fabien Cousteau? Vosaltres hi viuríeu?

Bon cap de setmana!

Ah! Ací vos deixe l'enllaç a un vídeo que m'ha fet molta gràcia. No té res a veure amb el mar, però sembla que de vegades oblidem que va haver-hi un temps en què les joguines les feien persones i no màquines i ordinadors.
https://www.youtube.com/watch?v=-DRbgYLhc4Y

T'ha agradat? Comparteix-ho a les xarxes socials!



foto Navigator175 foto Fridzema
t f g+
Contacte · Avís legal · RSS